"Mitt recept till dig är att börja promenera mer så du börjar gå ner i vikt och ser fin ut igen"

Detta är ett inlägg jag har tänkt posta ganska länge (eller ja i några dagar i alla fall).

 
Jag lider av utmattningsdepression mm och har sedan i somras varit sjukskriven från mitt jobb, både på heltid och deltid. Jag är en person som älskar mitt jobb, jag har vänner och jag fungerar i samhället. Men även om det inte syns så kämpar jag med min sjukdom varje dag. Jag ler nästan alltid och upplevs glad av mina vänner, för det är sån jag är. Jag håller skenet uppe så länge jag kan, men i somras valde jag att byta medicin och då gick allt åt skogen.

 
Jag har kämpat i flera år med detta, och det är något jag kommer få kämpa med hela mitt liv. Medicinerna tar jag för att signalerna i huvudet inte går som dom ska.

Hur som helst, sen i somras har jag gått upp 10 kg pga. bytet av tabletterna och jag är just nu mitt inne i en process för att hitta rätt medicin och hjälp för att jag ska få tillbaka min vanliga vardag. Jág tränar regelbundet och äter normalt, men självklart unnar jag mig ett glas vin vid en fin middaag, eller en godisbit någon dag då och då. Herregud man måste ju få leva.

 
När jag besökte en specialist läkare häromdagen såg jag fram emot detta jättemycket, ÄNTLIGEN kanske någon kunde se på mitt ärende med ett par nya ögon.

Det "receptet" jag fick var inte riktigt det jag hade tänkt mig....

 

"Mitt recept till dig är att börja promenera mer så du börjar gå ner i vikt och ser fin ut igen"

 

Förlåt men VEM säger så till en person, oavsett om dom mår dåligt eller bra? Och HUR kan man säga så när man arbetar inom vården till en patient? Hade hon sagt att det är bra att börja motionera mer för hälsan hade jag inte tagit illa åt mig.

Jag är inte nöjd med hur jag ser ut nu, men jag vet att jag är vacker.Jag har aldrig tyckt att jag ser ful ut, vilket den här läkaren antog väldigt snabbt (Mötet tog ca 40 minuter).

Jag blev otroligt besviken av att gå därifrån tomhänt utan några nya redskap för att komma vidare, men även så otroligt mörkrädd!!!

Hur kan en specialist läkare inom psykologi uttrycka sig på detta sätt?! Jag blir otroligt förbannad av tanken, är det verkligen så man ska bli bemött när man söker hjälp?

Hjälpen vi kan få i Sverige inom sjukvården kan vara jättebra, men den kan också vara skit. Just i detta fallet är det ren skit. Alla är fina, oavsett form och utseende. ALLA MÄNNISKOR ÄR VACKRA! Sen kan man vara mer nöjd eller mindre på sitt utseende tillfälligt, men det gör inte en automatiskt ful.

Jag har meddelat mottagningen om min starka reaktion angående detta "råd" och jag hoppas dom tar till sig kritiken. Jag hoppas att detta var en groda som slank ut och att hon ångrade sig direkt. Jag hoppas innerligt detta.

Världen måste börja se annorlunda på hur en person ska se ut, jag vet att det är lättare sagt än gjort. Men som jag sa innan, ALLA är vackra på sitt egna unika sätt, oavsett vad andra personer kanske säger.

 

Detta är iallafall hur jag ser ut, utan försök att fota från en bra vinkel eller dra in magen. Detta är jag, och jag är vacker.

 

 
1 VERONICA - fashionblog:

skriven

Ett himla sant och otroligt bra inlägg. Du är fantastiskt fin och du har så rätt. SÅ rätt. Fina starka du <3

Svar: tack så mycket!
ByJuliaP

2 Zaisha <3:

skriven

Du är absolut jättevacker! Lyssna aldrig på någon som säger något annat! jag hoppas innerligen att läkaren ångrade sig

Svar: Tack!:)
ByJuliaP

3 ddianasliv.blogg.se:

skriven

Jösses vilken idiotisk kommentar! Jag blir tyvärr inte förvånad - det finns många som nog borde ha satsat på en karriär som typ bilmekaniker (eller jobba med något annat utan känslor) istället för vården.. Du är jättefin! Starkt inlägg att skriva. <3

4 Mohammedi's | Art, model & designer:

skriven

grym du är

5 freja:

skriven

Förstår mig inte på dagens läkare! Har själv liknande problem och har väntat på att få en kallelse till psykiatrin i 3 månader nu. De har liksom bara "glömt" bort mig känns det som.

Ta verkligen inte åt dig av detta, du är en stark och fin människa. Kramar!

6 Elin:

skriven

Du är fin och grym precis som du är! Kram!

7 Yohanna af Skovde:

skriven

Ahmenvafan :( Du är fin nu!

8 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Men usch så ledsen jag blev nu, vem säger ens något sånt - och att det kommer från någon som jobbar med att få människor att må bättre gör det hela ännu värre. Skönt att du står på dig, heja dig! Du är inte bara vacker - du är stark också!

9 Nicki:

skriven

Men usch, vilken kommentar!! :( Jag har gått upp totalt 20kg på 2 år till följd av just mediciner, och det är verkligen ett helvete att försöka bli av med dem igen. Trots bättre kost och träning! Tagit upp det flera gånger med vården, men kan inte påstå att jag direkt fått hjälp med det. De säger väl mest att de förstår att det är jobbigt och att jag mår dåligt av det. :/ Lyckligtvis har jag sluppit kommentaren som du fick. Helt otroligt att något sådant ska slinka ur munnen på någon som jobbar som specialist!

Svar: Va skönt att det inte bara är jag som drabbats av medicin på det sättet, om man nu får lov att säga så
ByJuliaP

10 Jessica Högberg:

skriven

Tycker inte du ska nöja dej med att framföra ditt missnöje utan göra en anmälan, INTE OK!!

11 milina.blogg.se:

skriven

Tycker du är jättefin! Alla är inte normsmala. Man glömmer bort att alla har olika kroppstyper och former, just för att det i princip bara är den normsmala kroppen som syns i media, väldigt tråkigt!

Jättebra svar! :)

12 About Helen :

skriven

Jag vet hur depression är. Usch och fy för det! Kram på dig!!

PS. Du är vacker!

Svar: Tack <3
ByJuliaP

13 Jessica:

skriven

Toppenbra inlägg och man blir chockad av att en läkare kan säga sådär? Att nån ens säger så, överhuvudtaget. Alla är vi vackra & du är superfin :)

Kram

Kommentera här: